Bali 2011

Bali 2011

Bali og Sumatra 2011

Denne blog fortæller om vores oplevelser på vores rejse til Bali og Sumatra og Singapore, August 2011.

Bacause why....?

SumatraPosted by Mette Andreassen 2011-08-18 16:04

I morges regnede det! At tænke sig at vi er rejst halvvejs rundt om jorden for at komme til bedre vejr og så regner det!?!?! Men regnen holder hurtigt op og vi kører ned til havnen for at sejle til Samosir. Samosir er en ø i Lake Toba med 150.000 indbyggere. Den er større end Singapore. Først tænker vi at vi skal med en færge, men Adi, vores guide, siger at båden venter på os. Det viser sig at vi får en stor båd til måske 50 personer helt for os selv. Båden er gammel og der er sikkert redningsveste nok til en 10-12 stykker :-o Kaptajnens sæde er en fin grøn plastic havestol.

Vores første stop er Simanindo, øens nordligste by. Her skal vi se lokal dans. På vej til Museet ser vi lidt af hverdagslivet i byen. En kvinde hælder kakaobønner ud på et stykke sort plastic for at tørre.... mens hun taler i mobiltelefon. Alle har mobiltelefoner og parabolantenner, men de færreste har træk og slip.

Først tænker vi at vi er de eneste turister, men i museet og til danseopvisningen er vi nok omkring 30 tilskuere. Dansen er meget flot, men der indgår desværre en bøffel med næsebånd, som ikke ser ud til at nyde det helt så meget som alle andre. I Simanindo får vi også historien om hvorfor husene har deres sjove tage, de er nemlig formede efter de kanoer Indonesiens første beboere kom sejlende i. Vi bliver også indført i boligens opbygning i 3 etager, hvor den nederste er til dyr, den mellemste til beboelse og den øverste til opbevaring.

Herefter sejler vi til en lille landsby hvor beboerne har haft ry for at være kannibaler. De spiste faktisk også menneskekød, men kun ved særlige lejligheder. Hvis man i byen fangede en fjende fra et af de andre kongeriger, så var hans skæbne forseglet. Først blev han sat i fodlænker i de lille fængsel under kongens hus mens alle landsbyens beboere blev indkaldt til henrettelsesstedet. Når alle var bænket blev staklen ført til skafottet hvor først alle onde ånder blev uddrevet med den magiske stav. Først når alle ånder var uddrevet blev han halshugget og kongen og medicinmanden drak af blodet. Så blev kroppen skåret i stykker og alle fik en bid af festmåltidet. Adr..!

Efter lidt frokost på et af de mange hoteller på øen sejler vi til Tomok, hvor vi igen skal høre om nogle af de vigtige konger. I denne landsby.... eller dette kongerige.... udmærkede de sig ved at begrave de døde konger i stensarkofager. I kongernes sarkofager lå kun kongen selv, men de mange mindre sarkofager kunne indeholde op til 7-8 soldater. Vores guide fortæller ivrigt: Sarkofagen for den 2. konge blev åbnet hvert 20 år.... Because why? Well, måske for at se om han var vågnet i mellemtiden !?!?

Tilbage på hotellet nyder vi derefter en times massage. Det er dejligt. Vi slutter dagen med en god middag og en cappucino.