Bali 2011

Bali 2011

Bali og Sumatra 2011

Denne blog fortæller om vores oplevelser på vores rejse til Bali og Sumatra og Singapore, August 2011.

Heavy traffic....

SumatraPosted by Mette Andreassen 2011-08-17 14:55

I lufthavnen bliver vi mødt med et skilt med vores navn på. Vores guider leder os let og smidigt igennem tolden og snart sidder vi i bilen på vej til første stop som er et stort kinesisk tempel i Medan. ca. 10% af Medan befolkning er kinesere.

Medan er Indonesiens tredie største by og her bor over 2 mill mennesker. Vores første indtryk er at her er snavset og rodet.

Efter det kinesiske tempel ser vi en stor Moske. I midten er der meget højt til loftet. Stilarten er blandet og marmoren er f.eks. fra Italien og gulvtæppet er fra Saudi Arabien.

Herfra gik vi ned for at se Kongepaladset. Indonesien består af en lang række kongedømmer, men i dag har kongerne ingen magt eller besiddelser, de er ganske enkelt helt almindelige mennesker som må arbejde for føden, men samtidig tilbedes de som konger. I paladset bliver vi omringet af en flok teenagere i skoletøj. De vil gerne have deres billede taget sammen med os. Hvem er kuriøsiteten her?!?!?! Det får de selvfølgelig.

Det er Indonesiens nationaldag (Independence day) og der er heftig leben og forsamlinger mange steder. Alle fester pga. befrielsen fra den Hollandske koloniherredømme.

Fra Medan går turen over "stok" og sten, i den tætte trafik - alle kører som om der ingem regler er, men tilsyneladende går alt faktisk som smurt, ingen sure miner over at der er en bil/mortorcykel der kører vinkel ret ud foran vores bil.

Til tider er det nærmest som om de vil begå harikiri. Familier med 2-3 mindre børn.... plus selvfølgelig mor og far på motorcyklen er helt almindeligt. Og kun de vokse har hjelm på!?!? Det vrimler også med de trehjulede motorcykeltaxier, hvor der sagtens kan sidde 2-3 hele familier i/på.

Efter at have passeret flere meget store gummi og palmeolieplantager kører vi ind i Batak området og snart nærmer vi os Lake Toba, som er den største kratersø i Indonesien.

Vores hotel ligger højt oppe i Bjerget og vi har en fantastisk udsigt over pool-området og søen.

Nu er det tid til mad.